Novariet 20

Waarom Novariet20?

15-20170419_Novariet_Online_Kennisbank_WaaromNovariet_800x600px_WATERDICHT

Waterdichtheid & lotuseffect

Door de nanotechnologie die is toegepast in Novariet20 ontstaat het zogenaamde lotuseffect, waardoor waterdruppels niet door de daklaag dringen, maar worden afgevoerd via de rietstengels. Dit betekent dus ook dat uw dak binnen no time weer droog is na een hevige regenbui en u geen druppen aan de dakrand of lekkage op uw zolder heeft.

Kleureigenschappen

Novariet20 onderscheidt zich door de unieke kleurstelling van het kunststof. Iedere rietstengel is uniek door de samenstelling van verschillende kleurpigmenten. De pigmentering is afgestemd op een natuurlijk kleurverloop door belasting van de natuur, net als bij natuurriet. Het productieproces is tot in perfectie doorontwikkeld, waardoor Novariet20 de warme nostalgische uitstraling heeft die men van riet gewend is. We delen graag met u de informatie uit onze kleurtesten. Neem hiervoor contact met ons op voor een afspraak. Het materiaal is vervaardigd uit zeer sterke kunststofcomposiet met hoge slagvastheid. Uw dak houdt in alle jaargetijden de prachtige uitstraling die u mag verwachten.

22-20170419_Novariet_Online_Kennisbank_WaaromNovariet_800x600px_ConstanteIsolatiewaarde

De constante isolatiewaarde

De duurzaamheid van het materiaal van Novariet20 is door de kenmerken van de grondstof in combinatie met onze hoge kwaliteitseisen in de productie gewaarborgd. Er is geen groei van mos, algen of schimmels mogelijk in dit kunststof riet. Anders dan natuurriet, behoudt Novariet20 dan ook continu de vorm en dikte die het had toen het aangebracht werd, waarmee een constante isolatiewaarde wordt gegarandeerd.

Besparing & comfort

Novariet20 garandeert een constante isolatiewaarde van uw woning. Tijdens alle seizoenen bent u verzekerd van een aangename temperatuur in uw woning. De constante isolatie zorgt bovendien voor een aanzienlijke besparing op uw energierekening. Koel in de zomer, behaaglijk warm in de winter.

Lees meer over de R- waarde van Novariet (Download)

Onbrandbaar riet

Geen enkele coating of spray maakt een natuurrieten dak onbrandbaar. Uiteraard kiest u voor veiligheid en zekerheid. Novariet20 is uit kunststof vervaardigd en hierdoor onbrandbaar. De onbrandbare rietstengels zijn oneindig getest op brandgevaar bij diverse temperaturen. Novariet garandeert u een veilig onbrandbaar dak. Hierdoor is Novariet20 ook geschikt in dichtbebouwde gebieden. Lees hier meer over onze brandrapporten. 

Optimized-9-20161205_Novariet_Beeld_Online_Home_Onbrandbaar_2560x2048px
24-20170419_Novariet_Online_Kennisbank_WaaromNovariet_800x600px_GEENONDERHOUDSKOSTEN

Onderhoudsarm

Novariet20 is onderhoudsarm en duurzaam in gebruik. Het riet is vervaardigd uit een zeer sterke kunststofcomposiet met hoge slagvastheid. Het materiaal is kleurecht en bestand tegen alle weersinvloeden, agressieve stoffen en UV-straling. Novariet20 is eenvoudig schoon te houden en vraagt geen regelmatige conservering in de vorm van chemicaliën tegen algen- en mosgroei.

Geen schimmelvorming

Novariet20 is niet ontvankelijk voor invloeden van buitenaf. Mos en algen kunnen zich daardoor niet nestelen tussen de rietstengels en hechten niet in het rietdek. Dit maakt Novariet20 zeer geschikt voor dakbedekking in een bosrijke omgeving. Novariet20 is eenvoudig schoon te houden en vraagt geen regelmatige conservering in de vorm van chemicaliën tegen algen- en mosgroei. Dit voorkomt extra belasting van het milieu.

27-20170419_Novariet_Online_Kennisbank_WaaromNovariet_800x600px_GeenSchimmelvorming
26-20170419_Novariet_Online_Kennisbank_WaaromNovariet_800x600px_WAARDEVERHOGEND

Waardeverhogend vastgoed

Bent u op zoek naar een waardeverhogende investering in uw woning? Met Novariet20 behaalt u voordelen als het gaat om onderhoud, isolatie en verzekeringspremie. Uw woning is voor komende generaties onderhoudsvrij.

Toepasbaar in unieke situaties

Door de unieke kunststofsamenstelling van Novariet20 kan een rieten dak op iedere woning worden toegepast. In tegenstelling tot natuurlijk riet is Novariet20 namelijk wel te gebruiken bij woningen met een dakhelling kleiner dan 45° of in woongebieden binnen de afstand van de grenszone zoals bij een pannendak is toegestaan of in bosrijke gebieden. Waar natuurlijk riet door de brandgevoeligheid niet is toegestaan, biedt Novariet20 een duurzaam en voordelig alternatief. Dit is vooral praktisch bij stedelijke bouw en bijvoorbeeld vakantieparken, waar de bebouwing veelal dicht op elkaar staat.

17-20140224_Novariet_De_Gouw_5143NB_Waalwijk_Referentie,_Huis,_Knikdak,_Dakkapel,_Schoorsteen_8